Η Ιστορία μας

 

Η Οινοποιία ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΒΕΕ δημιουργήθηκε το 1936 από τον Ασημάκη Κουτσούρο και τον Στυλιανό Γκίκα. Με πάθος στην γηγενής ποικιλίες σταφυλιών και με το όραμα να δημιουργήσουν παγκόσμιας αναγνωσιμότητας κρασιά, η οινοποιία ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΒΕΕ προχωράει μπροστά. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η ποιότητα είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας, και εξαιτίας αυτού, επενδύουμε στη σύγχρονή οινοποιητική μονάδα μας.

Σήμερα, την οινοποιία ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΒΕΕ, διευθύνουν οι ίδιες δύο οικογένειες και παράγουν πάνω από 11 εκατομμύρια λίτρα κρασιού ετησίως. Η οινοποιία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες οινοποιητικές της Ελλάδας.

Η οινική περιοχή της Κορίνθου, αναγνωρισμένη μία από τις πιο σημαντικές και ποιοτικές οινικές περιοχές της Ελλάδας, είναι η έδρα της οινοποιίας ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΒΕΕ. Είναι το σημείο όπου το μεσογειακό κλίμα από το νότο συναντά τους ανέμους από το βορρά της ηπειρωτικής χώρας, δημιουργώντας έξοχο κλίμα για την ανάπτυξη των κλιμάτων για να δημιουργηθούν φρουτώδη, ζωηρά, με ιδιοσυγκρασία, σύνθετα κρασιά.

Η περιοχή της Κορίνθου στην Πελοπόννησο, είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής οίνων γεωγραφικής ένδειξης σε ερυθρά και λευκά κρασιά.

Η οινοποιία ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΒΕΕ, βρίσκεται στο Λέχαιο, περίπου 60 λεπτά οδήγηση νοτιανατολικά της Αθήνας, με κατεύθυνση την Κόρινθο, 20 χλμ μετά τον Ισθμό της Κορίνθου.

Η αποστολή της οινοποιίας ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΒΕΕ είναι να προμηθεύει τους πελάτες της με υψηλής ποιότητας κρασιά και υπηρεσίες, ώστε να δημιουργεί και να εξελίσσει δυνατά δίκτυα διανομής που ενισχύουν τις πωλήσεις. Δημιουργεί εξειδικευμένες λύσεις που προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της σύγχρονής αγόρας.