ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Αγιωργήτικο 40% - Μαντηλαριά 10% - Ροδίτης 30%- Μαυρούδι Κορινθίας 20%
ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 11,5 %
ΧΡΩΜΑ: Βαθύ κόκκινο, λαμπερό ,ρουμπινή
ΟΣΜΗ: Λεπτή με πολυσύνθετη αρωματική παρουσία. Γλυκεία νύξη φρούτων, με νότες από βανίλια, γαρύφαλλο, κασσίς, κανέλλα
ΓΕΥΣΗ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Καλά δομημένο με ελαφριές και ευγενικές τανίνες, ελαφριά και ισορροπημένη οξύτητα με φρουτώδεις επίγευση. Ένα κρασί οινοποιημένο με την κλασική μέθοδο της ερυθράς οινοποίησης με σταθερό χαρακτήρα.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: Μεσογειακή κουζίνα, κρέατα ψητά ή με σάλτσα ακόμη και με σκληρά τυριά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Μεταξύ 16-18 °C